Politica de retur

Produsele achizționate la distanță se pot returna conform O.U.G. 34/2014: consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumparăre, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, în termen de 14 zile calendaristice de la denunțarea contractului. Se recomandă a se utiliza același serviciu de transport utilizat pentru recepționarea produselor.

1. Procesul de returnare

1.1 Pentru a returna un produs achiziționat în cadrul Med-Components E&O, clienții trebuie să urmeze următorii pași:

a) Asigură-te că produsul este în aceeași stare în care l-ai primit, în ambalajul original și cu toate accesoriile și documentele incluse si cu certificatul de garantie.

b) Odată ce returnarea a fost primită și verificată de către echipa noastră, vom procesa rambursarea sau schimbul conform politicii noastre.

2. Termenele de returnare

2.1 Pentru a fi eligibil pentru returnare, produsul trebuie returnat în termen de 14 zile de la primirea acestuia.

2.2 Anumite produse pot fi exceptate de la politica noastră de returnare.

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate/ cutia nedeschisa/ cutia nu prezinta urme in interior ca a fost deschisa:

a. Licente software;

b. Consumabile (acumulatori, cartuse imprimanta etc)

c. Produse care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătații sau din motive de igiena (produse de ingrijire/ igiena personală, căști, electrocasnice, etc);

d. Produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar (extensii de garantii, servere non-standard);

e. Servicii (testare, asamblare, montare componentă).

3. Condiții de returnare

3.1 Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost primit. Acesta trebuie să fie, neutilizat și să nu prezinte semne de uzură sau deteriorare. Ambalajul original și toate accesoriile și documentele incluse trebuie să fie returnate în stare perfectă.

3.2 Nu vom accepta returnarea produselor care au fost personalizate sau realizate la comandă, cu excepția cazurilor în care acestea prezintă defecte de fabricație sau alte probleme calitative.

4. Rambursarea și schimbul

4.1 Rambursarea va fi procesată în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea și verificarea produsului returnat. Rambursarea se va face folosind aceeași metodă de plată utilizată la achiziționarea produsului, cu excepția cazurilor în care se convenește altfel cu clientul.

4.2 Dacă clientul dorește să facă un schimb de produs, acesta trebuie să se conformeze termenilor și condițiilor politicii noastre de returnare și să plătească eventuale diferențe de preț sau costuri suplimentare de transport.

5. Contact

Pentru a iniția un proces de returnare sau pentru a obține mai multe informații despre politica noastră de retur, te rugăm să contactezi serviciul nostru de asistență pentru clienți folosind detaliile de contact de mai jos.

Med-Components E&O S.R.L.

Sibiu, str. Mașiniștilor, nr.92

0721 320 025

contact@medcomponents.com

7. Mentiune

În toate cazurile de mai sus, cu excepția celui referitor la defectele în perioada de garanție, produsele trebuie returnate în starea în care au fost primite, însoțite de toate accesoriile și documentele originale. Deteriorarea produselor sau punerea într-o stare ce face imposibilă revânzarea lor duce la refuzarea returului.